Strona główna Twoje miasto

ANIOŁY W KUCHNI: Krówki

BLOG anioly banner

Bo my kochamy jeść krówki ;)

krowki
Fot. Tomasz Nobilec

Składniki;

450 g brązowego cukru,
120 ml mleka,
230 g masła orzechowego,
110 g masła,
szczypta startej gałki muszkatałowej,
ziarna z laski wanilii,
300 g cukru pudru,

 

Wykonanie;

Formę 20×20 wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy z gałką muszkatałową. Dodajemy cukier i mleko. Podgrzewamy 5 minut nie mieszając. Zdejmujemy z ognia masę. Dodajemy masło orzechowe, ziarenka wanilii. Mieszamy. Do takiej masy dodajemy przesiany cukier puder. Energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Wylewamy na formę. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki.

źródło: „Ciasta i ciasteczka” Twój Styl