Strona główna Twoje miasto

ANIOŁY W KUCHNI: Lemoniada rabarbarowa

Reklama
lemoniada
Fot. Tomasz Nobilec/TN Foto

Domowa lemoniada to super alternatywa dla słodkich soków i gazowanych wód, które są dostępne w sklepach. U nas dzisiaj z rabarbarem.

Składniki;

170 g cukru,

skórka otarta z jednej cytryny,

350 g rabarbaru obranego i bardzo drobno pokrojonego,

2 gałązki mięty,

120 ml soku z cytryny,

Wykonanie;

Rabarbar pokrojony wrzucamy do rondla i zalewamy ok 180 ml wody. Zagotowujemy. Następnie gotujemy ok. 10 minut. Do gorącego rabarbaru dodajemy miętę. Studzimy.Przecedzamy. Następnie dodajemy sok z cytryny. Łączymy z 1 1/2 l wody. Podajemy z lodem i z plastrami cytryny…Smacznego

Reklama