Reklama

W sklepie mnóstwo wędlin a smak jeden. Czasem kupuję, nie zawsze jest czas, żeby samemu zrobić. Jednak coraz częściej staramy się robić je w domu. Dzisiaj proponuję Wam bardzo jesienny schab z dynią i imbirem.Ten schab jest pyszny zarówno na zimno jak i na ciepło… No to do dzieła:)

Składniki;

1 kg schabu,
4 łyżki ziaren gorczycy,
4 ząbki czosnku,
15 dkg kandyzowanego imbiru,
4 łyżeczki mielonej gorczycy,
4 łyżeczki soli,
5 łyżek oleju,
1/2 kg miąższu z dyni,

Po przyprawy zapraszamy do SKWORCU

Wykonanie;

Ziarna gorczycy miksujemy z obranym czosnkiem, imbirem, mieloną gorczycą, solą i 2 łyżkami oleju. Mięso myjemy. Przygotowaną pastą nacieramy schab i odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy 2 godz. w temperaturze 180 stopni.Dynie pokrojoną w kostkę mieszamy z reszta oleju, solą i pieprzem. Rozkładamy wokół mięsa i pieczemy jeszcze 40 minut.

schab_imbirowy

Reklama