Strona główna Twoje miasto

ANIOŁY W KUCHNI: Sernik na zimno z brzoskwiniami

BLOG anioly banner

Ten sernik dwukolorowy podbił serca wszystkich :) To bardzo dobry deser i wyjątkowo łatwy do zrobienia…znika bardzo szybko. Jest bardzo delikatny w smaku…kakaowo-waniliowym. Już nie powiem , że na upały idealny;) Bardzo polecamy z mężem…pomimo iż ograniczamy w domu słodkie, w tym wypadku się nam nie udało:)

sernik4
Fot. Tomasz Nobilec / TN Foto

Składniki;

biszkopty,
40 dkg serka homogenizowanego waniliowego,
1 jajko,
25 dkg masła,
10 dkg cukru,
kakao,
brzoskwinie,
galaretka o smaku brzoskwiniowym,
Wykonanie;

Masło ucieramy z cukrem i z jajkiem na puszystą masę. Dodajemy serek homogenizowany i nadal ucieramy. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Tortownicę wykładamy biszkoptami nasączonymi w kawie. Następnie wykładamy jedną masę a później drugą. Wkładamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja daję zawsze mniej wody niż w przepisie. Gdy galaretka zaczyna tężeć wykładamy na sernik owoce i zalewamy galaretką.

sernik3
Fot. Tomasz Nobilec / TN Foto