Strona główna Twoje miasto

ANIOŁY W KUCHNI: Sernik wielkanocny

BLOG anioly banner

Łatwy i puszysty sernik na Wielkanoc od Aniołów ;)

Składniki na ciasto:

25 dkg mąki,

20 dkg margaryny,

10 dkg cukru pudru,

2 żółtka,

1 łyżeczka proszku do pieczenia,

1 cukier waniliowy,

Składniki na masę serową

1 i 1/2 kg sera mielonego,

15 dkg margaryny,

15 jajek,

1 cukier waniliowy,

1 budyń waniliowy,

40 dkg cukru,

aromat migdałowy,

 

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodać zmielony ser i budyń. Dalej ucieramy. Ubić pianę z białek i dodać do sera i delikatnie wymieszać. Składniki na ciasto zagnieść razem. Do foremki wyłożyć najpierw ciasto a później wylać masę serową. Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Piec około godziny.

 

anioly1
Fot. Tomasz Nobilec/TN Foto

Reklama