Reklama
Naszym zdaniem rewelacja…posmak imbiru, kawałki czekolady…mniam:)
Składniki;
2/3 kostki masła,
1 szklanka cukru,
1/4 szklanki miodu,
2 jajka,
2 łyżeczki mielonego imbiru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1/4 łyżeczki sody,
2 gorzkie czekolady,
2 szklanki mąki,
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
szczypta soli
Wykonanie;
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Miksujemy masło, cukier i miód razem.Dodajemy jajka i wanilie.Suche składniki mieszamy razem, dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy suche z mokrymi składnikami. Ciasto jest bardzo gęste. Przekładamy na foremkę i pieczemy około 30 minut. do suchego patyczka.
Reklama











![Linia kolejowa nr 104. Prace modernizacyjne w Nowym Sączu i Marcinkowicach [ZDJĘCIA] Prace w rejonie przejazdu kolejowo-drogowego na ul. Kościuszki w Nowym Sączu](https://twojsacz.pl/wp-content/uploads/2025/12/Prace-w-rejonie-przejazdu-kolejowo-drogowego-na-Kosciuszki2-100x75.jpg)
