Strona główna Twoje miasto

ANIOŁY W KUCHNI: Ciasto czekoladowo-imbirowe

blog_anioly1

Reklama

Naszym zdaniem rewelacja…posmak imbiru, kawałki czekolady…mniam:)

Składniki;

2/3 kostki masła,
1 szklanka cukru,
1/4 szklanki miodu,
2 jajka,
2 łyżeczki mielonego imbiru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1/4 łyżeczki sody,
2 gorzkie czekolady,
2 szklanki mąki,
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
szczypta soli

Wykonanie;

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Miksujemy masło, cukier i miód razem.Dodajemy jajka i wanilie.Suche składniki mieszamy razem, dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy suche z mokrymi składnikami. Ciasto jest bardzo gęste. Przekładamy na foremkę i pieczemy około 30 minut. do suchego patyczka.

ciastoimbirowe

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj