Reklama
Bo my kochamy jeść krówki ;)

Składniki;
450 g brązowego cukru,
120 ml mleka,
230 g masła orzechowego,
110 g masła,
szczypta startej gałki muszkatałowej,
ziarna z laski wanilii,
300 g cukru pudru,
Wykonanie;
Formę 20×20 wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy z gałką muszkatałową. Dodajemy cukier i mleko. Podgrzewamy 5 minut nie mieszając. Zdejmujemy z ognia masę. Dodajemy masło orzechowe, ziarenka wanilii. Mieszamy. Do takiej masy dodajemy przesiany cukier puder. Energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Wylewamy na formę. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki.
źródło: „Ciasta i ciasteczka” Twój Styl
Reklama










![Linia kolejowa nr 104. Prace modernizacyjne w Nowym Sączu i Marcinkowicach [ZDJĘCIA] Prace w rejonie przejazdu kolejowo-drogowego na ul. Kościuszki w Nowym Sączu](https://twojsacz.pl/wp-content/uploads/2025/12/Prace-w-rejonie-przejazdu-kolejowo-drogowego-na-Kosciuszki2-100x75.jpg)

to milo;)
ja też lubię;)