Strona główna Twoje miasto

ANIOŁY W KUCHNI: Mrożony torcik z rabarbarem

BLOG anioly banner

Reklama

To była miłość od pierwszego wejrzenia. Gdy go zobaczyłam w Magazynie Kuchnia od razu wiedziałam, że go zrobię:) Bardzo smaczny, łatwy w przygotowaniu i co najważniejsze mało kaloryczny – jogurt i owoce plus trochę cukru, który zawsze możesz pominąć;)

Składniki;

50 dkg truskawek,
50 dkg oczyszczonego ,obranego i pokrojonego w kostkę rabarbaru,
2 łyżeczki żelatyny,
1/2 szklanki cukru,
3 szklanki naturalnego jogurtu,
3/4 szklanki pokruszonych herbatników zbożowych /wg. mnie można pominąć i ja tak zrobiłam/,
Wykonanie;

mrozonyŻelatynę namaczamy w kilku łyżkach wody. Rabarbar zasypujemy cukrem zalewamy 1/2 szklani wody i rozgotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Studzimy. Po tym czasie miksujemy i dodajemy jogurt. Mieszamy. Mrozimy w zamrażalce co 15 minut mieszając. Jeżeli robicie torcik z opcja z herbatnikami to wykładacie dno tortownicy pokruszonymi herbatnikami. Na tej warstwie rozsmarowujemy masę z zamrażalnika. Przykrywamy folią i odstawiamy do zamrażalnika na 2 godz. Podajemy z truskawkami:) smacznego…

Źródło: Magazyn Kuchnia

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj