Reklama
Czekośliwka jest to i nutella gruszkowa bedzie:) Naprawdę polecamy:)
Składniki;
1 kg słodkich gruszek;
25 dkg cukru,
10 dkg kakao,
laska wanili,
5 gożdzików,
szczypta kardamonu, gałki muszkatołowej
Po przyprawy zapraszam do SKWORCU
Wykonanie;
Przygotowane gruszki tzn. obrane i bez gniazd nasiennych miksujemy i smazymy jak powidla. Przez 3 dni po godzinie.Po tym czasie mieszamy z cukrem, kakao i przyprawami. Smązymy jeszcze około 40 minut. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy około 15 minut.
Reklama






![Linia kolejowa nr 104. Prace modernizacyjne w Nowym Sączu i Marcinkowicach [ZDJĘCIA] Prace w rejonie przejazdu kolejowo-drogowego na ul. Kościuszki w Nowym Sączu](https://twojsacz.pl/wp-content/uploads/2025/12/Prace-w-rejonie-przejazdu-kolejowo-drogowego-na-Kosciuszki2-100x75.jpg)
Polecamy:)Jest moc;)
To jest boskie…