Strona główna Twoje miasto

ANIOŁY W KUCHNI: Uszka wigilijne

blog_anioly1

Reklama

U nas produkcja uszek już ruszyła… A u Was?

Składniki;

Ciasto;

150 g mąki,
jajko,
ciepła woda,
sól,

Farsz;

80 g suszonych grzybów,
30 g czerstwej bułki,
bułka tarta,
cebula,
sól,
pieprz

Wykonanie;

Składniki na ciasto zagniatamy. Ciasto wałkujemy i wycinamy literatką małe kółeczka.
Grzyby myjemy i moczymy na kilka godzin w wodzie. Po tym czasie gotujemy aż wyparuje wywar.  Cebulę drobno siekamy i przyrumieniamy na oleju. Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy. Przez maszynkę do mielenia przepuszczamy grzyby, cebulę i bułkę. Dodajemy trochę bułki tartej i przyprawiamy. Uformowane uszka wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy do wypłynięcia, potem jeszcze około 2 minut.

uszka

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj