Reklama
U nas produkcja uszek już ruszyła… A u Was?
Składniki;
Ciasto;
150 g mąki,
jajko,
ciepła woda,
sól,
Farsz;
80 g suszonych grzybów,
30 g czerstwej bułki,
bułka tarta,
cebula,
sól,
pieprz
Wykonanie;
Składniki na ciasto zagniatamy. Ciasto wałkujemy i wycinamy literatką małe kółeczka.
Grzyby myjemy i moczymy na kilka godzin w wodzie. Po tym czasie gotujemy aż wyparuje wywar. Cebulę drobno siekamy i przyrumieniamy na oleju. Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy. Przez maszynkę do mielenia przepuszczamy grzyby, cebulę i bułkę. Dodajemy trochę bułki tartej i przyprawiamy. Uformowane uszka wrzucamy do osolonego wrzątku. Gotujemy do wypłynięcia, potem jeszcze około 2 minut.
Reklama