Reklama

Ostatnie jesienne maliny w tym roku, dojrzałe i bardzo zdrowe. Jeśli zależy Wam na tym żeby podać szybki i pyszny deser to domowy kisiel robi się w 10 minut, a smak bajeczny!

Składniki:

– 2 do 3 szklanek malin
– 3 łyżki cukru
– 3 łyżki mąki ziemniaczanej
– 2 szklanki wody
– kora cynamonu

Reklama
przepis na kisiel malinowy

1. Maliny rozgniatamy żeby puściły sok. Gotujemy szklankę wody z malinami, cukrem i cynamonem, gdy zacznie wrzeć dodajemy drugą szklankę wody z rozpuszczoną mąką ziemniaczaną. Wyciągamy korę cynamonu i gotujemy razem ok. 2 minuty. Smakuje wyśmienicie zarówno na zimno jak również na gorąco.

Apetyczna Babeczka kisiel malinowy przepis

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj