Reklama
Bardzo lubię nowości kulinarne, więc kiedy zobaczyłam tą wersję ogórków u mojej znajomej musiałam zrobić swoją wersję. Wspaniałe ogórki konserwowe z liściem dębu i carry.
Składniki:
Reklama
– 2 kg małych ogórków gruntowych
– ok. 10-12 liści dębu
– mała cebula
Zalewa:
– 1 szklanka octu 10%
– 1 szklanka cukru
– 2 szklanki wody
– 2 łyżeczki gorczycy
– kilka ziaren ziela angielskiego
– 2 łyżeczki carry
– 2 łyżeczki soli
Przyprawy znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl
1. Ogórki myjemy, suszymy i układamy ciasno w słoikach z plastrami cebuli i liśćmi dębu. Zalewę gotujemy, zalewamy ogórki, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut.
Smacznego!
Reklama