dynia6Dyniowe żniwa teraz w pełni więc warto wypróbować przepis na to pyszne ciasto. Robi się je w kilka minut, a smakuje fantastycznie.

Składniki na tortownicę 24 cm:

Reklama

20 dag dyni
3 jajka
3/4 szklanki cukru
10 dag wiórków kokosowych
1 jabłko
20 dag mąki
150 ml oleju
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

1. W dużej misce jajka zmiksować z cukrem na gładką masę, dodać olej, przesiać mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, dokładnie zmiksować. Dodać kokos, wymieszać.

2. Dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, jabłka posiekać w cienkie plastry. Do zmiksowanej masy dodajemy dynię z jabłkiem i delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy do przygotowanej tortownicy. Piec 60 minut w temp. 160 C.

dynia3

Reklama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj