
KFC proponuje na lato chrupiące nowości. Tacos to smakowity, nowy format, który doskonale łączy ikonicznego kurczaka z autentycznym klimatem meksykańskich ulic. Natomiast od 15 lipca we wszystkich restauracjach spróbujesz nowości KFC California z aksamitnym awokado i chrupiącymi Doritos, które przeniosą Cię prosto na Zachodnie Wybrzeże.

Tacos Cheese – klasyka, które zawsze działa
To złocisty, chrupiący kurczak od KFC w towarzystwie kremowego sera Gouda, aksamitnego sosu nacho i świeżych warzyw – pomidorów i chrupiącej sałaty. Tacos Cheese to delikatne wejście w smaki meksykańskich ulic. Klasyka, która zaspokoi każde podniebienie. Tacos Cheese podawane jest w czerwonej tortilli!
Tacos Spicy – smak, który podkręca rytm miasta
Ta wersja powstała z myślą o tych, którzy oczekują intensywności pobudzającej zmysły. Chrupiący kurczak od KFC, ostry sos tabasco, pikantne kawałki jalapeño, soczyste warzywa i majonez, który nadaje całej kompozycji balansu. Smaki są wyraziste, odważne i perfekcyjnie ze sobą współgrają. Tacos Spicy podawane jest w specjalnej, czerwonej tortlilli.
Spróbuj obu wariantów w zestawie za jedyne 12,99zł!
California Burger – ikona w letnim wydaniu
Klasyczny burger w kalifornijskim wydaniu. Delikatne awokado, wyrazisty sos chipotle, świeże warzywa i chrupiący kurczak. Całość zamknięta w idealnie podpieczonej, puszystej bułce, która z każdym kęsem przenosi Cię bliżej plaży.
California Twister – letni klasyk, zawsze pod ręką
Twister to opcja dla tych, którzy lato przeżywają w biegu. Złocisty kurczak, aksamitne awokado, wyrazisty sos chipotle i świeże warzywa – wszystko starannie zawinięte w pszenną tortillę. Przekonaj się jak smakuje wygoda w letnim wydaniu. Złap w rękę Twistera i przenieś się do świata pełnego energii i wakacyjnego klimatu.
California Poké – wakacyjna lekkość
Propozycja dla tych, którzy szukają czegoś lekkiego. California Poké od KFC to nowoczesne podejście do złocistego kurczaka, uzupełnione delikatnym awokado, świeżymi warzywami, intensywnym sosem chipotle oraz gotowanym ryżem.

KFC to światowa sieć restauracji serwująca dania z kurczaka, pionier restauracji szybkiej obsługi. Od ponad 90 lat, czyli od czasu otwarcia w 1930 r. pierwszej restauracji KFC w Stanach Zjednoczonych, smak kurczaków KFC pozostaje niepowtarzalny dzięki unikalnej, oryginalnej recepturze Colonela Sandersa. Dania w restauracjach KFC przygotowywane są ze świeżego, całego mięsa kurczaka. To restauracje dla tych, którzy cenią sobie wysoką jakość produktu i obsługi, w dobrej cenie. Codziennie około 12 milionów klientów obsługiwanych jest w ponad 26 000 restauracji sieci w ponad 155 krajach na całym świecie. W Polsce marka KFC należy do holdingu AmRest – największego, niezależnego operatora sieci restauracji w Europie Środkowej i Wschodniej – który zarządza obecnie siecią ponad 380 restauracji KFC w naszym kraju.
(materiał promocyjny)