
Już 21 grudnia w sobotę, o godz. 10.00 sieć Popeyes otworzy w Mogilanach przy popularnej Zakopiance swój 11 lokal w Polsce. To druga w Polsce restauracja nowego konceptu marki – wolnostojących Drive Thru. Obiekt powstanie przy ul. Krakowskiej 22.
Popeyes pod koniec roku przyspiesza i już w tydzień po otwarciu pierwszego Drive Thru w Szczecinie otwiera kolejny tego typu lokal, tym razem w podkrakowskich Mogilanach. To zupełnie nowy region ekspansji dla sieci, pierwszy lokal na południu Polski. Teraz wszyscy podróżujący popularną Zakopianką będą mieli okazję zrobić postój i spróbować świeżego, soczystego kurczaka marynowanego przez 12 godzin, chrupiącej panierki, doskonałych dodatków i wyrazistych przypraw z Luizjany.
W dniu otwarcia na pierwszych 100 gości – 50 zamawiających z samochodu i 50 klientów restauracji, czeka niespodzianka – darmowa kanapka Chicken Sandwich.
– To dla nas przełomowy moment. W 2024 roku otworzyliśmy aż 6 restauracji w Polsce i tym samym mamy już 11 lokali. Otwarcie Popeyes w Mogilanach do samego końca było utrzymywane w tajemnicy, to miała być świąteczna niespodzianka dla naszych gości. Nie chcieliśmy zapeszać! Nasza ekipa spieszyła się, by zdążyć jeszcze przed świętami, tak aby wszyscy zmierzający w stronę Tatr, czy też Ci wracający do Krakowa, mieli możliwość spróbowania naszych doskonałych kurczaków – mówi Kamila Węcka, Marketing Manager Popeyes w Polsce. Tym otwarciem coraz bardziej zbliżamy się do Krakowa, gdzie jesteśmy tak wyczekiwani przez naszych fanów. Parafrazując słowa znanej piosenki Driving home for Christmas my nucimy driving Popeyes for Christmas i zapraszamy wszystkich do odwiedzenia naszego najnowszego lokalu – dodaje Więcka.
Popeyes Drive Thru daje gościom możliwość zjedzenia swoich ulubionych potraw nie tylko bez wysiadania z samochodu, ale także w środku w przestronnej sali. Poza pysznymi daniami, Popeyes to także niesamowita atmosfera przenosząca gości do miasta muzyki i dobrego jedzenia. W wolnostojących obiektach (tak wewnątrz, jak i na zewnątrz) znajdziemy wiele elementów nawiązujących do korzeni sieci – energetyczne kolory, graffiti inspirowane Nowym Orleanem, czy charakterystyczną dla Luizjany muzykę.
Podstawą menu Popeyes jest soczysty kurczak w chrupiącej panierce marynowany przez 12 godzin specjalnej mieszance przypraw inspirowanych Luizjaną. Największą popularnością wśród gości niezmiennie cieszy się kanapka Chicken Sandwich w różnych odsłonach, Frytki Cheese&Spring Onion Supreme Fries (z sosem serowym i świeżym szczypiorkiem) oraz shake o smaku kokosowym, czyli Coconut Premium Shake. Oprócz stałego menu i klasyków takich jak Chicken Sandwich, Chicken Tenders czy Cajun Fries, goście od niedawna mogą próbować też nowości w menu – skrzydełek i nuggetsów glazurowanych w sosach Voodoo, Bold BBQ i Cheese i limitowaną kanapką Voodoo Chicken Sandwich dostępną tylko w aplikacji oraz nowej zimowej oferty Bacon&BBQ.
Popeyes® powstał w 1972 roku w Nowym Orleanie w Luizjanie. Marka szybko podbiła serca gości w Stanach Zjednoczonych i na całym świecie, stając się jedną z największych sieci restauracji szybkiej obsługi. Obecnie posiada ponad 4200 restauracji w ponad 30 krajach na różnych kontynentach, a jej specjalnością niezmiennie są aromatyczne, autentyczne smaki dziedzictwa Luizjany.
Restauracja Popeyes w Mogilanach jest 11 lokalem w Polsce, dotychczasowe znajdują się we Wrocławiu, Szczecinie, Warszawie, Poznaniu i Gdyni. Lokal przy ul. Krakowskiej 22 otwarty będzie codziennie w godzinach 07:00 do 24:00. Sieć stworzy w Mogilanach dziesiątki miejsc pracy i możliwości rozwoju kariery zawodowej w powstającym zespole ambitnych, zaangażowanych i wspierających się osób.
POPEYES
Założony w Nowym Orleanie w stanie Luizjana w USA w 1972 roku, Popeyes® ma ponad 50-letnią historię i tradycję kulinarną. Kuchnia Popeyes® wyróżnia się unikalnym menu, w stylu luizjańskim. Sieć znana jest z doskonałego smaku kurczaka marynowanego w mieszance przypraw Louisiana Cajun, którego można spróbować w wersji łagodnej i pikantnej. W ofercie znajdziemy kanapki z kurczakiem czy rożne części panierowanego kurczaka. Nie zabraknie też dodatków typowych dla kuchni amerykańskiej. Przywiązanie sieci do dziedzictwa i aromatycznego, autentycznego jedzenia z Luizjany pozwoliła Popeyes® stać się jedną z największych na świecie restauracji szybkiej obsługi z kurczakiem, z prawie 4300 restauracjami w USA i na całym świecie.
Popeyes jest spółką zależną Restaurant Brands International Inc. („RBI”), jednej z największych na świecie firm zajmujących się restauracjami szybkiej obsługi z ponad 40 miliardami dolarów rocznej sprzedaży w całym systemie i około 30000 restauracji w ponad 100 krajach. RBI jest właścicielem czterech najbardziej znanych i kultowych marek restauracji szybkiej obsługi na świecie – BURGER KING®, TIM HORTONS®, POPEYES® i FIREHOUSE SUBS®. Markę Popeyes do Polski wprowadza firma Rex Concepts.
Informacja prasowa nadesłana przez PRart Media w imieniu Popeyes Polska